utorok 13. novembra 2012

Jesenný jablkový koláčik :-)


Recept tohoto koláča vznikol tak že som si ho vymyslela.Pôvodne som chcela urobiť bublaninu alebo hrnčekovy koláč.Proste nejaký taký koláč aby som v nedeľu nemusela dlho stáť v kuchyni ale zároveň poteší a ukojí chuť na sladké.V chladničke som našla jahodové acidofilné mlieko ktorého jahodová chuť vôbec nebola cítiť v koláči a takisto som pridala aj jablká ktorých som sa potrebovala zbaviť :-) Vznikol šťavnatý koláčik ktorý bol na druhý deň ešte lepši keď si zakrýtý postál :-) Tak to je vlastne so všetkými koláčikmi v ktorých sú jablká.Stojí za to ho vyskúšať!

Potrebujeme:
300g hl.múky
200g kr.cukru ( ale keď dávate ochutené acidko stačí 150g)
100g hery
250ml acidka (môžu byť aj dva jogurty také redšie)
2 vajcia
1 PDP
3 vačšie jablká
1škoricový cukor
Kakao holandské

Toto množstvo vystačí na dva malé plechy.Alebo jeden vačši.

Postup:
1. Acidko zmiešame s cukrom,pridáme rozpustenú vlažnú heru a preosiatu múku s práškom do pečiva.Pridáme vajcia a vyšlaháme riedšie cesto.


 Do druhej polovice cesta som pridala kakao



2. Jablká ošúpeme najkrájame na tenšie mesiačiky a spolu so škoricovým cukrom osmahneme na panvici do zlatova až kým sa cukor nerozpustí a nenalepí sa na jablčka .

3. Cesto nalejeme do plechu ktorý sme si vystlali papierom na pečenie alebo sme si ho vymazali maslom a vysypali múkou.



4. dáme upiecť na 180st. a pečieme asi 30-35 minút.Hotovo :-)














Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára