utorok 13. novembra 2012
Slaná torta pre moju Zarušku k narodeninám !
Raz dávno som videla na nejakom blogu takúto užasnu slanú tortu.Prvy pokus bol tento no a odvtedy ju robievam dosť často pretože sme si ju doma zamilovali.Môj drahý si ju dá ráno poobede a na večeru kľudne tiež.Je luxusnejšia tým že je tam viac druhou pomazánok.Takže kto neskúsil určite vyskúšajte :-))
Potrebujeme:
Toustový chlieb
všelijakú zeleninku na ozdobenie
Vajíčka na ozdobu
Syr na poťah
šunku na ozdobu ( nemusí byť ide totiž aj dovnútra torty)
Pomazánky aké kto chce...bryndzová,tuniakova,syrovo-cesnaková,šunková,tvarohová ale kludne môžete pomazánky vymeniť aj za pomazánkové maslá ochutené.Ja som pri tejto torte volila šunkovu pomazánku a syrovo-cesnakovu.
Syrovo cesnaková :
30dkg tvrdého syru Eidam
1x tatarska omáčka malá alebo majolka
1x kyslá smotana
4 strúčiky cesnaku
trošku soli
Postup:Syr najemno nastruhame pridáme majolku,kyslu smotanu,cesnak a trošku soli.Všetko zmiešame a necháme v chladničke trošku odležať aby sa chute spojili :-)
Šunkova pomazánka :
30dkg šunky v celku (nemusí byť neviem aká drahá aj tak sa mixuje)
1 bambino
2 PL horčice
2PL majolky
polovička takej strednej cibule
plátok masla
Toto všetko rozmixujeme dochutíme a je to :-)
Postup torty :
Toustový chlieb si naukladáme na dosku pekne vedla seba.Každý natrieme pr. šunkovou pomazánkou nato dáme plátkovy syr,alebo salám,šunku kto čo chce.Na to dáme druhú vrstvu toustového chleba stym že natrieme obidve strany chleba ale kazdu stranu inou pomazankou kvôli tomu že potrebujeme spojiť najspodnejsiu vrstvu chleba s vrchnou.takto budeme natierat až po vrch.na dalšiu vrstvu naukladame zasa nieco iné salám alebo syr kto nechce nemusí dať syr dovnutra kedže ide na poťah.Povch a boky torty potrieme pomazankou ktora zvýšila a do sáčku si dame syr v celku dobre zaviažeme a dáme do vrelej vody na ozaj chvilocku aby sa roztopil tak že sa bude dať valkať.Musite so syrom pracovat rychlo lebo rychlo tuhne a nepôjde valkat na tenko.Komu sa stým nechce babrat može na tortu naukladať platky syra alebo sunky.alebo aj aj :-) Necháme v chladničke odležat a možme podávať.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára